Det var inte illa att fånga den såpass bra ! Jag vet, för jag har just försökt själv. När jag ser att din sensor är 8mm i diameter (om jag hittat rätt uppgift) och att du hade 4 meters brännvidd undrar jag givetvis hur i hela friden du bar dig åt för att pricka den. Tittade du i sökarens okular, eller hade du en kamera där också så du kunde se bilden på en laptop ? Rörde du teleskopet för hand (med kopplingarna lösa) eller med handkontrollens slew-knappar ?
Hur som helst, kul att se detaljer på den lilla ynka ljuspunkten som far förbi så snabbt.
Tack Ragge,
Ja, det stämmer att diagonalen på sensorn är lite under 8mm. Jag kör med 8x50-sökaren och trimmar in hårkorset så bra som möjligt på en lampa vid horisonten och sedan fokus på Jupiter. När jag var klar med detta hade ISS redan kommit en bra bit upp på himmeln så det vara bara att köra igång capture-programmet illa kvickt och sedan försöka följa ISS så bra det går i sökarens hårkors. Det är en dålig och rudimentär metod som går att förbättra. Bl. a. så är det inte lätt att översätta den upp-och-nervända bilden till en korrekt rörelse. Dessutom var Dec fortfarande lite hårt åtdragen så den kärvade på de små rörelserna som hela tiden krävdes. Jag vågade inte lossa för mycket för då kan teleskopet plötsligt dippa om man måste släppa taget för att sköta programmet på datorn. Det underlättar säkert att vara 2.
Kom att tänka på 4 millisekunder, har du alltså använt 1/250 sekund exponeringstid ? Då är det ju helt fantastiskt fin följning som du har åstadkommit.
Ja, det var ju fel, ska vara 0,4 millisekunder som nu är rättat.
Så bra var inte följningen, jag fick med ISS på totalt 80 frames av totalt 1.350 vilket motsvarar 6% så det finns mycket utrymme till förbättring.
Snyggt fångat! kan tänka mig att det var en anspänning att försöka hålla din i bild hela tiden

Tack Jörgen,
Jo, det är en stor anspänning när man står med böjda ben och försöker sköta finmotoriken. Till slut börjar musklerna i benen skaka av trötthet men man vägrar ge upp
/*Peter R