Astrojan Tools för Canon

Programvara för astrofoto och bildbehandling.
Användarvisningsbild
AstroFriend
Inlägg: 4070
Blev medlem: 2012-12-17 13:30:45
spamtest: JA
Ort: Stockholm
Kontakt:

Astrojan Tools för Canon

Inläggav AstroFriend » 2013-06-05 09:00:55

Hej!
Jag lägger upp en tråd här för Astrojan Tools då inte många tycks känna till detta program. AJT är ett kontrollprogram för Canon EOS kameror.

Jag hittade AJT för några månader sedan då jag letade en ersättning för Iris som jag brukar använda för att styra mina Canon kameror. Då fungerade det inte för de äldre EOS modellerna. Men Jan som skaparen av programmet ställde upp med massor av hjälp och utvecklade programmet vidare. På köpet fungerar nu också mirrorlock funktionen och att han översatt manualen till engelska så en annan förstår hur man skall använda det. Läs om programmet här: http://www.astrojantools.de/cms/ .

Många avancerade funktioner finns implementrat, bla kan nämnas stöd för focus och ascom, dithering med PHD, sekvenstagning där man kan lägga upp serier av bilder som skall tas med val av ISO, AV, TV, paus, mirrorlock.

Speciellt gillar jag en funktion, efter att man tagit en bild och har den på skärmen, om man nu konstaterar att man riktat teleskopet lite fel och man justerar positionen så följer bilden på skärmen med! Overlay av gamla bilder så man får samma position när man kompletterar med nya bilder. Inbyggd staratlas som overlay. AJT skriver också in temperaturen i filnamnet om kameran har stöd för det (de nyare EOS har det, kolla i exif data om din har det).

Om ni går till tråden Darks hemma kan ni se hur jag gör när jag tar darks numera.

Jan har också precis startat en yahoo grupp på http://tech.groups.yahoo.com/group/Astrojantools/

Vad programmet kostar? Ja det är helt gratis :-)
Camera: Canon EOS 5D/6D
Mount: EQ6
Telescope: TS130 APO
Samt en massa tålamod!

Homepage: http://www.astrofriend.eu

Återgå till "Programvara"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst