Sida 1 av 1

SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-09-29 11:42:16
av Frost
Hej, det har vart ett tag sedan jag lagt upp något här, men det har varit en anledning till det då jag för ett år sedan påbörjade bygget på ett remote obs ute i Tierp (tråd om bygget lägger jag ut snart) men nu när allting är redo och alla drivrutiner funkar så fick jag bara ett fel, och det var något jag inte fått förut, i Maxim som jag använder för att styra kameran så går det bra att ansluta den med Filterhjul, det funkar att starta kylaren på kameran och köra filterhjultet men när jag ska exponera en bild så får jag ett felmeddelande nämligen (Camera error 5) som tidigare nämnt, om det önskas några detaljer så är det bara att fråga.
Är det någon med samma kamera som har haft problemet förut så skulle det uppskattas med lite tips :good: .
Med vänliga hälsningar Frost.

Re: SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-09-29 13:33:42
av Timo
Hej !

Har du provat SBIG,s eget CCDOPS bara för att se att det fungerar ?
Jag har helt gått ifrån Maxim själv och tar exponeringarna i CCDOPS.
Guidar gör jag PHD då den ger för mig ett bättre resultat.

Timo Nordberg

Re: SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-09-30 09:46:43
av stoffe
@Frost Har du tittat i felkodstabellen från SBIG?

https://diffractionlimited.com/help/maximdl/Camera-Specific_Error_Codes.htm

Jag tycker det låter som en supportfråga, kontakta SBIG och hör med dom vad som kan vara fel.

Re: SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-09-30 22:31:06
av bengtr
Vid Googling kommer detta bl.a upp :

https://www.cloudynights.com/topic/4469 ... m-problem/

Upgrade to Maxim DL V5.23 and the problem is solved... ?????

/bengtr

Re: SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-10-01 20:37:38
av Frost
Tack för svaren, jag har redan prövat det mesta men jag håller på och testar kameran på en annan dator. Det konstiga är att jag kan ta en exponering via TDI i maxim men inte som en vanlig exponering. Jag har försökt samma sak på en annan dator med windows 10 istället för 7 och får exakt samma problem, får försöka att ladda ner ett annat styr program annars så är jag ganska säker på att det är något fel med kameran, tack för all hjälp.

Re: SBIG 8300-M (Camera error 5)

Postat: 2017-10-01 20:57:17
av Frost
Jac har prövat med ett program som heter sequence generator pro och det fungerade. Detta verkar vara ett problem med maxim
( jag har nu prövat att ladda ner demo varianten på maxim dl pro och det gick bra så jag får helt enkelt uppgradera mitt gamla program och lägga ut 5000 för max point behöver jag då inte