Aktiva observatörer efterfrågas!

Inom Solsystemssektionen samordnas och utförs svenska observationer av allehanda objekt i solsystemet. De flesta observationer är av kometer, både historiskt och för närvarande. Andra projekt är asteroidockultationer, norrsken och planeter.
Hans Bengtsson
Inlägg: 4314
Blev medlem: 2011-03-04 18:19:54
spamtest: JA

Re: Aktiva observatörer efterfrågas!

Inläggav Hans Bengtsson » 2013-02-05 09:12:09

Även i Göteborg var det mulet och därmed omöjligt att observera ockultationen. Vi får satsa på nya fräscha ockultationer istället.

mvh
Hans Bengtsson
Användarvisningsbild
Kroppefjäll
Inlägg: 332
Blev medlem: 2011-11-25 19:48:09
spamtest: JA
Kontakt:

Re: Aktiva observatörer efterfrågas!

Inläggav Kroppefjäll » 2013-02-05 11:08:05

Samma här - deprimerande mycket moln. Jag blev ju av flera skäl tvungen att dra mig ur, men det var ändå väldigt roligt att få ta del av förberedelserna inför det här - med stöd/engagemang både lokalt och ifrån stora vida världen. SAAF har satt sitt namn på den stora Astock-kartan och vi vet att IOTA/ES verkligen har uppskattat alla försök som gjorts!

Angående sektionsledarskapet, så skall det bli en spännande utmaning! Här hettade det ju till rejält, men man hade fördelen att (i och med att man ännu inte fullt åtagit sig rollen) kunna hålla sig lite vid sidan om och bara följa med strömmen. Där finns onekligen mycket stor kunskap både hemma och utomlands, och därmed också stora möjligheter till gott stöd.

Kommande tid kommer tillägnas åt att sammanställa material till en "Fokus" på ämnet. Johan har ju redan till god del påbörjat detta digra arbete (SAAFs hemsida), och vi kommer utöka det till en komplett men ändå koncis liten guide i samma goda anda/kvalitet som tidigare utgåva av Fokus. Förhoppningen är att nå ut till ännu fler observatörer som ännu inte upptäckt spänningen med ockultationer!


/Björn
Björn Månsdahl, SAAF - asteroidockultationer
http://saaf.se/sektioner.php
SVO signatur MLB
AAVSO signatur MBJA

Återgå till "SAAF - Solsystemssektionen"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster