Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad

Allmän diskussion om astronomi och amatörastronomi.
Användarvisningsbild
skafar65
Inlägg: 1119
Blev medlem: 2005-12-08 08:52:03
Ort: Valleberga
Kontakt:

Insändare publicerad i Helsingborgs Dagblad

Inläggav skafar65 » 2006-08-08 22:24:32

Följande insändare fick jag publicerad idag i Helsingborgs Dagblad. Dom omarbetade den (ganska dålig) men den hade ungefär detta innehåll.

----------------------------------------------------------------------

Gnäll inte på elpriset!

Nästan varje dag ser man rubriker som gäller elpriset. Kraftverken målas upp som onda kapitalister som suger ut största möjliga profit av den stackars enskilda människan. Kvällstidningarna hänger på och målar upp svarta bilder på elräkningar som stiger för stackars familjen Svenson som troligtvis får räkna med en elräknings höjning på flera hundra kronor i kvartalet!

Kärnkraften, hur ska vi göra? Politiker babblar på om förnyelsebar energi och modern teknologi (som i och för sig inte finns än) men som kommer rädda världen ur krisen (när den kommer). Under tiden lever Svensson och samhället precis som vanligt och hoppas på att allt ska ordna sig. Inte ska väl jag behöva ändra på mig? Inte ska väl vi behöva se över vår konsumtion och till och med börja släcka en lampa här och där! Nej, nej det vore ju att gå tillbaka i utvecklingen.
Vi vill bara ha mer och mer men det ska inte kosta något. Ingen ska behöva offra något. Vi ska ju inte behöva gå fram till Tv.n på kvällen och stänga av den på knappen. Vi ska inte behöva montera upp en rörelse detektor som tänder ytterbelysningen när någon kommer. Mycket enklare att bara ha tänt alltid.

Den tanken verkar MAXI på Hyllinge storcentra tagit till sig ordentligt. Dom har nu haft tänt sin parkeringsbelysning dygnet runt i en månad. Jag ser det som ett typiskt exempel på hur vi handlar och tänker i dagens samhälle.

Inte ska väl jag behöva…

Mikael Skafar

http://ljusstyrkan.se

----------------------------------------------------------------------

Det känns som man skulle vilja göra mer så här med valet så nära på som det nu är. Inga partier vad jag vet har lyft upp ljusföroreningsfrågan på sitt valprogram. Energipolitik är däremot väldigt populärt. Synd bara att ingen tänker efter och lägger fram ett förslag som går ut på att hushålla med energi på ett vettigt sätt. Tror det löst våra "energiproblem" ganska snabbt.

Läste någonstans att bara för att hålla igång alla elektriska apparater på standby i England så krävs det ett kärnkraftverk! Är detta klokt! Sverige är säkert inte bättre då det är det land i världen som har högst energiförbrukning per person!

När ska vi börja tänka!

Mvh //Micke

Återgå till "Allmänt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster