Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Allmän diskussion om teleskop.
Användarvisningsbild
anivision
Inlägg: 291
Blev medlem: 2010-04-15 23:21:17
spamtest: JA
Ort: Tjörn

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav anivision » 2016-12-06 08:46:41

Jag tror dom allra flesta fotar utan okular, du behöver bara en adapter som passar din kamera. Ditt teleskop är ju anpassat för att kunna fotografera i "prime focus" då den har tillräckligt stort fokusområde.

Jag köpte precis en likadan tub och fick hem den igår. Nu håller jag på och bygger om den med alla tillbehör för astrofotande. Det är ju ett ganska litet teleskop, så det blir nog bara mulet väder några dagar :D
Användarvisningsbild
zzaphod
Inlägg: 15
Blev medlem: 2015-11-01 20:02:06
spamtest: JA
Ort: Värmland

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav zzaphod » 2016-12-06 09:46:11

Jo, jag vet att det är grejer med så jag kan fota direkt i teleskopet, tänkte mer om jag ville ha lite högre förstoring än med bara kameran.
Fästringen till kameran som passar okularet kostade bara 170:- så det får nog bli ett inköp bara för att kunna experimentera lite iaf :)
Vad är det för kul prylar du bygger på med för astrofoto då?
Här ser det ut att bli molnigt värre ett tag men jag hoppas på klara skyar under julhelgerna när det är lite extraledigt!

Mvh, Peder
Användarvisningsbild
zzaphod
Inlägg: 15
Blev medlem: 2015-11-01 20:02:06
spamtest: JA
Ort: Värmland

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav zzaphod » 2016-12-07 18:52:12

Idag anlände prylarna från Cyberphoto och precis som misstänkt så var det styrboxen som lagt ihop, bytte allt utom fästet och motorerna iaf för att vara på den säkra sidan och skickade det trasiga till Astrosweden för rep, uppenbarligen köper Cyberphoto Skywatcher därifrån.

Nu har jag varit soffastronom och testat så styrningen flyttar sig när jag väljer ett objekt o.s.v. och allt verkar funka som det skall :D
Stort tack för alla tips och stort tack till Cyberphoto för snabb och bra service, alla kan ha otur och sälja något med fel på men kalibern på säljaren visar sig när dom löser problemet och det gjorde Magnus med den äran!

Mvh, Peder
Användarvisningsbild
anivision
Inlägg: 291
Blev medlem: 2010-04-15 23:21:17
spamtest: JA
Ort: Tjörn

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav anivision » 2016-12-07 21:23:22

Japp, det är som jag brukar säga; det är inte att det blir fel som betyder nåt, det är hur man löser det som gör det.

Jag har skruvat dit ett par extra aluminiumprofiler som jag sätter styrboxar för fokusmotor, kamera och värmeband på. Dessutom ska där också sitta en USB-hub och en anslutningsbox för strömförsörjning. Sist men inte minst ska guidetuben sättas på toppen. Jag postar en bild när det är klart :geek:
Användarvisningsbild
zzaphod
Inlägg: 15
Blev medlem: 2015-11-01 20:02:06
spamtest: JA
Ort: Värmland

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav zzaphod » 2016-12-07 23:04:16

Låter intressant det :D
Värmeband märkte jag ett visst behov av direkt vid första testet, månen blev immig rätt fort..
Skall bli kul att se hur du får till detta!

Mvh, Peder
Användarvisningsbild
anivision
Inlägg: 291
Blev medlem: 2010-04-15 23:21:17
spamtest: JA
Ort: Tjörn

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav anivision » 2016-12-21 15:34:47

zzaphod skrev:Låter intressant det :D
Värmeband märkte jag ett visst behov av direkt vid första testet, månen blev immig rätt fort..
Skall bli kul att se hur du får till detta!

Mvh, Peder

Här kommer ett par kort på utrustningen. Jag har dock inte satt dit kameran, utan det får vänta tills det är dax att använda grejjorna...
20161221_152015_resized.jpg

20161221_152041_resized.jpg
Användarvisningsbild
AstroFriend
Inlägg: 4069
Blev medlem: 2012-12-17 13:30:45
spamtest: JA
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav AstroFriend » 2016-12-22 01:31:34

Snyggt bygge med ordning o reda på kablarna. Spar många svordomar i mörkret. Jag hade också ordning på mina kablar i begynnelsen, men efter otal ombyggnader så har det tyvärr blivit lite av skatbo av det.

Lars
Camera: Canon EOS 5D/6D
Mount: EQ6
Telescope: TS130 APO
Samt en massa tålamod!

Homepage: http://www.astrofriend.eu
Användarvisningsbild
anivision
Inlägg: 291
Blev medlem: 2010-04-15 23:21:17
spamtest: JA
Ort: Tjörn

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav anivision » 2016-12-22 19:36:14

Tack Lars!

Jo, det blir väl så i början. Intentionen är god när man bygger upp det. Själv är jag lite av allergisk mot hängande kablar. Det är nästan så jag tycker att kablarna syns lite för mycket, men man ska vara realist också :D
Zeke Varg
Inlägg: 44
Blev medlem: 2015-08-06 04:48:56
spamtest: JA

Re: Fel på nytt Skywatcher Explorer-150PDS EQ3 Pro SynScan

Inläggav Zeke Varg » 2016-12-30 02:25:02

Dom här EQ 5/6 med flera har inte inbyggt autostopp om den känner att spänningen sviktar. Detta lärde jag mig sist, då jag trodde mitt beskedliga fritidsbatteri från Feltema, skulle orka med mer än 20 minuter.. :shy: Tror det står om autostoppsfunktionen i manualen.
Status: Blåbär. (nyuppväckt)
GSO 10" Newton på en NEQ6 Pro mont.
Kamera: Celestron Neximage 5 samt en gammal Canon 350D
Antikviteter:
Refraktor Meridian/Unitron 75/1200 mod 145 photoeq, montering NS 131 inkl 220V RA-motor

Återgå till "Teleskop allmänt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster