Wedge eller geared head?

Tekniska beskrivningar rörande monteringar, drivning, elektronik etc.
Wolwerine
Inlägg: 51
Blev medlem: 2012-07-26 10:23:23
spamtest: JA

Wedge eller geared head?

Inläggav Wolwerine » 2012-07-27 13:41:38

Hej därute,

Är en nybörjare inom astrofoto och har förra året investerat i en Astrotrac TT320X-AG, har för närvarande en rent ut sagt usel led för att kunna rikta mot polstjärnan på ett enkelt och tillförlitligt sätt.

Har även polsökare till min AT och när jag väl bråkat klart med min usla led så blir bilderna helt okej, det är ju dock bråket med min usla led som jag vill slippa och tänkte då höra med er om ni kan rekomendera en vettig led.

Har kikat på astrotracs egen wedge som ser vettig och stabil ut http://www.astrotrac.com/Default.aspx?p=wedge är den att föredra före ett sk. Geared head likt denna http://www.manfrotto.com/405-geared-head.
Prismässigt är det ingen stor skillnad.

Kanske ni som har lite erfarenhet inom astroområdet kanske kan rekommendera en annan vettig led för ändamålet, eller finns det något annat jag bör tänka på för att få en bättre och enklare montering ute på fältet?

Vanligtvis kör jag med DSLR kamera Nikon D700 med 70-200 f/2,8 med 1,7 ggr konverter, men vill kunna klara en högre last än det på monteringen teleglugg med brännvidd 300 eller mer är på lut.

Återgå till "Monteringar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 17 och 0 gäster