Sida 1 av 1

goto med stellarium mot neq6pro synscan

Postat: 2011-11-13 17:44:23
av pesa
Jag har dragit ner celestron-drivern till stellarium och kopplat ihop laptopen mot neq6.
Det gick bra efter lite trixande med com-ports-inställningen så stellarium visar "connected".

problemet är att när jag klickar på teleskopsymbolen på den nedre popupen så visar popup-fönstret alltid 0 för ra och dec så slew-knappen får ingen effekt eftersom jag står i home.detta oavsett vilket objekt jag valt.

väljer jag däremot ra och dev-värden själv så funkar slew (teleskopet rör sig)

Hur får jag "slew to" att ange koordinaterna på valt objekt?

Re: goto med stellarium mot neq6pro synscan

Postat: 2011-11-14 16:19:25
av Frazze
Dum fråga kanske, men har du tryckt Ctrl + 1 (tror jag det är) för att säga åt teleskopet att gå till valt objekt?

Re: goto med stellarium mot neq6pro synscan

Postat: 2011-11-15 11:32:49
av pesa
Har proövat med både alt+1 och ctrl+1 också. Då plingar bara datorn. Förmodligen är det win7 som "protesterar". Jag antar att tangentbordet på min laptop inte uppför sig som vanligt för dom kombinationerna.
Värt att "få till" förmodligen. Ska pröva det
tack för tipset