Spänning/strömproblem med NEQ6

Tekniska beskrivningar rörande monteringar, drivning, elektronik etc.
Martin F
Inlägg: 1426
Blev medlem: 2013-11-06 12:16:53
spamtest: JA

Re: Spänning/strömproblem med NEQ6

Inläggav Martin F » 2017-11-11 17:27:13

AstroFriend skrev:Jag blev så trött på den att jag lödde in en kabel direkt på kretskortet. Tänk bara ett strömavbrott pga glapp, då får man börja om från början igen med positionering och allt. Kan ju till och med gå sönder saker när sådant händer.


Tro mig, det är betydligt större risk att något går sönder om jag försöker mig på att löda om om det blir strömavbrott :green:
micke187
Inlägg: 495
Blev medlem: 2015-04-30 14:23:53
spamtest: JA
Ort: Säffle

Re: Spänning/strömproblem med NEQ6

Inläggav micke187 » 2017-11-12 21:49:30

Sån här är det jag använder till att ha alla adaptrar och nätagg i.
http://www.jemfix.se/kabelvindor__3396/ ... ox_9039893
SXvr H-18mono
SW80ED+0.85 ff/fr
Arduinostyrd fokuserare med Nema17 motor
Heq5 pro Rowan mod
Starguider 60mm,Qhy5l-ii
Program:APT ,PHD2
DSS,Nebulosity,PS
Zeke Varg
Inlägg: 44
Blev medlem: 2015-08-06 04:48:56
spamtest: JA

Re: Spänning/strömproblem med NEQ6

Inläggav Zeke Varg » 2017-11-15 20:35:03

Verkar som att felet är löst, bytte till en annan kabel (Kör med en cigg-adapter med en hona från batteriet som kopplas till en vanlig cigg-kabel). Har i och för sig bara testat den inomhus, men av det lilla den fått gå så ser det hoppfullt ut! Eftersom monteringen trots allt fick ström med den gamla kabeln så trodde jag att felet skulle ligga i monteringen. Antagligen så gav den gamla cigg-kabeln tillräcklig spänning i stand by, men la av så fort den belastades.
Status: Blåbär. (nyuppväckt)
GSO 10" Newton på en NEQ6 Pro mont.
Kamera: Celestron Neximage 5 samt en gammal Canon 350D
Antikviteter:
Refraktor Meridian/Unitron 75/1200 mod 145 photoeq, montering NS 131 inkl 220V RA-motor
Användarvisningsbild
ragge
Inlägg: 1165
Blev medlem: 2014-03-23 22:25:03
spamtest: JA
Ort: Uddevalla
Kontakt:

Re: Spänning/strömproblem med NEQ6

Inläggav ragge » 2017-11-15 22:46:33

Jag kan intyga av egen dyrköpt erfarenhet att moderkortet i monteringen kan paja om det blir glappkontakt i 12-volts matningen när monteringen är påslagen.

Ragnar
Prylar :HEQ5 Pro "AI" (Arduino Inside) , TS APO 107mm f/6.5, TS Imaging Star 71 f/4.9, Meade 8" LX200 ACF, Nexguider, 2 x moddade Nikon D7000, DslrDashboard (Android)

Återgå till "Monteringar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster