Uppgradering av Astronet.

Allmän diskussion om A.O, synpunkter, ideér och förbättringar.
Användarvisningsbild
Robert
Site Admin
Inlägg: 2882
Blev medlem: 2005-12-06 11:07:12
spamtest: JA
Ort: Alingsås
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Robert » 2016-06-10 01:18:16

Ah det har jag inte testat ännu. Skall kolla på det
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-10 19:35:06

Vi borde vara fler som har hand om din dyra sajt, Robert.
Användarvisningsbild
AstroFriend
Inlägg: 4069
Blev medlem: 2012-12-17 13:30:45
spamtest: JA
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav AstroFriend » 2016-06-11 07:32:35

Hej Robert.
Det går framåt för dig, vad jättekul du får ordning på Astronet igen. Skulle kännas tomt utan den sidan.

Undrar lite, när jag kommit över till forumet. Jag hittar ingen snabbknapp för att komma tillbaka till huvudsidan igen.

Lars
Camera: Canon EOS 5D/6D
Mount: EQ6
Telescope: TS130 APO
Samt en massa tålamod!

Homepage: http://www.astrofriend.eu
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-11 10:44:49

Det kommer
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-12 23:41:27

Robert skrev:...

Har du kollat PM och det jag skickat till dig, eller är någon annan ansvarig för den biten?
Peter R
Inlägg: 2282
Blev medlem: 2006-05-11 17:53:59

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Peter R » 2016-06-13 09:15:22

Hej Robert,

Skönt att se att Astronet börjar ta form på nytt :good:

Det finns dock fortfarande några problem, bl. a. har jag märkt följande:

Jag har för mig att Beskrivningsfältet ett tag visade alla tecken korrekt men att specialtecken numera alla är ersatta av "?".
Denna lite svårlästa text förs även med till diskussionstråden. När jag lägger upp en bild har jag tillfälligt löst den senaste punkten med att direkt gå till diskussionssidan och klistra in min originaltext, då blir det korrekt med å, ä, ö, ° osv.

Det går inte längre att ersätta en bild. Jag får följande felmeddelande:

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 09.02.46.jpg
Skärmavbild 2016-06-13 kl. 09.02.46.jpg (192.73 KiB) Visad 2034 gånger


/*Peter R
Användarvisningsbild
Robert
Site Admin
Inlägg: 2882
Blev medlem: 2005-12-06 11:07:12
spamtest: JA
Ort: Alingsås
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Robert » 2016-06-13 09:52:57

MSaarikko skrev:
Robert skrev:...

Har du kollat PM och det jag skickat till dig, eller är någon annan ansvarig för den biten?


HAr inte kollat PM ännu. var borta mycket i helgen.
Användarvisningsbild
Robert
Site Admin
Inlägg: 2882
Blev medlem: 2005-12-06 11:07:12
spamtest: JA
Ort: Alingsås
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Robert » 2016-06-13 09:54:11

Peter R skrev:Hej Robert,

Skönt att se att Astronet börjar ta form på nytt :good:

Det finns dock fortfarande några problem, bl. a. har jag märkt följande:

Jag har för mig att Beskrivningsfältet ett tag visade alla tecken korrekt men att specialtecken numera alla är ersatta av "?".
Denna lite svårlästa text förs även med till diskussionstråden. När jag lägger upp en bild har jag tillfälligt löst den senaste punkten med att direkt gå till diskussionssidan och klistra in min originaltext, då blir det korrekt med å, ä, ö, ° osv.

Det går inte längre att ersätta en bild. Jag får följande felmeddelande:

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 09.02.46.jpg

/*Peter R



HAr fixat update.php nu tror jag :)

Skall kolla beskrivningsfältet med.
Användarvisningsbild
stoffe
Inlägg: 1677
Blev medlem: 2011-12-04 00:36:14
spamtest: JA
Ort: Uppsala (UAA)

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav stoffe » 2016-06-13 10:34:13

Ser bra ut, dock undrar jag om bakgrundsbilden kanske är tagen från Sverige? Jag tycker den bör vara det. Det är för mig viktigt då jag själv inte kan tävla på samma villkor som astrofotografer som bor långt söder ut.

ÅÄÖ har slutat fungera på startsidan.
Kameror: Nikon D600, ZWO ASI290MM, QHY9
Newtonteleskop: ZW305 12" f/5, Cave Astrola Deluxe B 1965 8" f/8, TS Optics 8" f/4
Refraktorer: Nikon 300 mm f/2.8 + ytterligare några Nikongluggar
Bygger EQMOD-kablar på beställning.
Användarvisningsbild
Robert
Site Admin
Inlägg: 2882
Blev medlem: 2005-12-06 11:07:12
spamtest: JA
Ort: Alingsås
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Robert » 2016-06-13 11:44:13

Vet inte var bakgrundsbilden kommer ifråån men vi borde nog anväönda en från bildgalleriet här med fotografens medgivande.


MYstiskt att åöä inte fungerar löängre funkade ju nyligen :)
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-13 11:56:19

Bakgrundsbilden var bara en referens för att visa hur det skulle se ut med astrobild.

Använde en bild som är 3000x2000px stor om jag minns rätt.
Användarvisningsbild
Tannerswe
Inlägg: 329
Blev medlem: 2013-04-22 05:06:46
spamtest: JA
Ort: Kalmar
Kontakt:

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Tannerswe » 2016-06-19 11:32:43

Jag saknar tillgången till forumet via Tapatalk. Just nu laddar forumet om i en loop när man öppnar upp det.
Camera: QHY 183C/Sony a7RII Baader mod/Canon EOS 6D Baader mod/Canon 600D Baader mod
Mount: NEQ6 Pro + Rowan belt mod + EQ6 wedge + Polemaster, SAM - Star Adventure Mini
Telescope: RC6

https://www.facebook.com/tannerstedtphoto
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-19 15:39:57

Tannerswe skrev:Jag saknar tillgången till forumet via Tapatalk. Just nu laddar forumet om i en loop när man öppnar upp det.

Provat att använda vanliga webbläsarversionen? Då kommer du till mobilvänliga sidan.
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-19 22:19:28

Jag kan åta mig jobbet och fixa Tapatalk-funktion till forumet om det är så viktigt för er!?

EDIT: Robert får ta och uppdatera på sin sida genom Tapatalk Site Owner.
Jag har lagt till tillägget och modulen i forumet iaf som bara väntar på bekräftelse.
Användarvisningsbild
Miska
Inlägg: 488
Blev medlem: 2015-10-14 02:28:10
spamtest: JA

Re: Uppgradering av Astronet.

Inläggav Miska » 2016-06-20 15:08:54

Verkar funka nu :)

Skickat från min E6553 via Tapatalk

Återgå till "Allmänt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster